Betoni on luja suurten rakennusten perusrakennusmateriaali, ja tästä syystä betonielementit rakentamisessa pitävät pintansa. Siellä missä on betonielementtejä, tarvitaan myös elementtisaumausta. Elementtien väliin jäävät saumat on tiivistettävä huolella, jotta rakennuksen tekniset ominaisuudet pysyvät korkealaatuisina. Saumat antavat tehokkaan suojan kosteutta vastaan ja hyvän eristyksen niin kylmälle kuin lämpimällekin. Elementtisauma antaa rakennukselle myös huolitellun ulkonäön.

Uudet elementtisaumat suojaavat monella tavalla

Elementtisaumat olisi hyvä uusia noin viidentoista vuoden välein. Jos saumat näyttävät päällepäin haurastuneilta, saati jos niistä tihkuu kosteutta, on uusimisen aika varmasti käsillä. Aina sauman kunto ei kuitenkaan näy ulospäin. Jos niille on jo kertynyt ikää, kannattaa pyytää asiantuntija kartoittamaan tilanne.

Mikäli saumaus on päässyt pahasti rapistumaan, uudet elementtisaumat ovat hyvä ratkaisu, koska seurauksena voi olla pahimmillaan syvälle edenneitä kosteusvaurioita. Näiden vaurioiden korjaaminen on taloyhtiölle paljon kalliimpaa kuin asentaa uudet elementtisaumat rakennukseen. On myös hyvä tietää, että sauma ei kulje vain kahden betonielementin välissä, vaan myös betoniin rajoittuvat rakennuksen tuuletusaukot ja ikkunankarmit eristetään saumauksella.

Ammattilaisemme poistavat vanhat ja hapertuneet saumat ja niiden rippeet huolella. Tämän jälkeen he mittaavat, minkä levyinen pohjanauha kyseiseen paikkaan tarvitaan optimoimaan paras mahdollinen suoja. Päällimmäiseksi pursotetaan saumausaine.

Lahden elementtisaumaus oy takaa laadukkaan ja kestävän lopputuloksen. Uudet elementtisaumat rakennukseen ovat tilattavissa meiltä luotettavasti ja rautaisella ammattitaidolla Kotkassa ja lähiympäristössä. Ota yhteyttä, niin teemme tarjouksen!