Laadukas uusintasaumaus ja elementtisaumaus
Vantaalla ja Etelä- ja Keski-Suomessa

Elementtisaumaus on tärkeä osa betonielementtirakennusta. Saumat tiivistävät betonielementtien väliset raot, myös ikkunoiden ja ovien kohdalla. Elementtisaumat ovat alttiita rapistumiselle ja halkeamille, mikä ajan myötä heikentää rakenteiden tiiviyttä ja energiatehokkuutta.

Saumaukset ovat tärkeä osa elementtirakennuksia ja sen vuoksi laadukas uusintasaumaus on tärkeää säännöllisin väliajoin, jotta saavutetaan optimaalinen tiiviys ja energiatehokkuus.

Elementtisaumaus on prosessi, jossa rakennuksen elementtien välit tiivistetään joustavalla saumausmassalla, joka tiivistää rakenteen, suojaa sitä kosteudelta ja muilta ulkoisilta rasitteilta. Saumausmassa valitaan rakennusmateriaalin ja ympäristön mukaan, ja sen avulla rakennuksesta muodostuu kestävä ja tiivis rakenne. Elementtisaumaus tehdään aina korkealaatuisia materiaaleja käyttäen ja työn tekevät alan ammattilaiset. Toteutamme laadukkaat elementtisaumaukset vuosien kokemuksella.

Laadukas uusintasaumaus

Ennen kuin aloitetaan uusintasaumaus, on tärkeää tarkastaa rakennuksen kunto kokonaisuudessaan. Tarkastuksen avulla voidaan löytää alueet, jotka on mahdollisesti käsiteltävä ennen saumauksen uusintaa. Jos rakenteissa on vikoja, saumaus ei kestä pitkään ja rakennuksen turvallisuus ja energiatehokkuus voivat kärsiä. Jos taas betonielementit ovat hyvässä kunnossa, voidaan uusia pelkästään saumaus.

Uusintasaumauksessa vanhat saumat poistetaan, jonka jälkeen uudet saumaukset työstetään tilalle. Elementtisaumoilla on tärkeä tehtävä rakennuksen kestävyydelle. Saumat yhdistävät betonielementit yhteen joustavasti. Jos saumat eivät ole kunnossa, voi rakenteisiin päästä kosteutta, mikä voi aiheuttaa kosteusvaurioita ja rapautumista. Lisäksi saumat voivat vaurioitua ajan myötä ja menettää tehokkuutensa suojata rakennusta vedeltä. Laadukas uusintasaumaus on tärkeää tehdä säännöllisin väliajoin.

Lahden elementtisaumaus oy tarjoaa luotettavaa asiantuntemusta. Toimimme Etelä- ja Keski-Suomessa – Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Porvoo, Hämeenlinna, Kotka, Lahti, Tampere, Jyväskylä, Mikkeli. Suoritamme saumaustyöt tarvittaessa myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä osaaviin saumausalan ammattilaisiin, joilla on kokemusta erilaisista saumausprojekteista jo vuosien ajalta. Teemme sinulle varmasti kilpailukykyisen tarjouksen.