Uusintasaumaus Lahden
elementtisaumaus oy

Uusintasaumaus ennaltaehkäisee talon vaurioita

Toteutamme myös elementtisaumojen uusimisen saneerauskohteissa tai suoraan
taloyhtiöille. Suoritamme rakennusten uusintasaumauksen sovitussa aikataulussa.

Elementtisaumat alkavat ajan myötä kovettua ja halkeilla mm. auringon vaikutuksesta. Myös saumauksen tartunta alkaa heikentyä vuosien saatossa. Tämä taas aiheuttaa vesivuotoriskin talolle.

Uusintasaumaus, Uudet elementtisaumat, Espoo

Elementtisaumojen uusimisväli on noin 10–15 vuotta

Mitä paremmin kohde on saumattu, sitä pidempi saumausväli on. Yleensä saumaukset olisi syytä uusia 10–15 vuoden välein, mutta uusintaväli toki riippuu myös siitä, kuinka ammattitaitoisesti saumaus on alun perin tehty. Saumausväliin vaikuttavat paljon myös esimerkiksi sääolosuhteet sekä käytetty saumausmateriaali.

Ajoissa tehty uusintasaumaus on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin vesivuotokorjaus. Jos saumat halkeilevat tai jopa irtoilevat paikaltaan, ota yhteyttä Lahden Elementtisaumakseen.

Lahden Elementtisaumaus Oy - Elementtisaumojen uusiminen

Elementtien uusintasaumaus moneen eri kohteeseen

Teemme elementtien uusintasaumaukset julkisivuille, parvekkeille, ikkunoille ja oville. Samalla hoidamme tarvittaessa pienet maalaustyöt ja elementtipaikkaukset.

Suoritamme myös pienet korjaus- ja asennustyöt saumauksen
yhteydessä lisätyönä.

Loimalahdentie 2, Hämeenlinna – julkisivun uusintasaumausprojekti

“Hämeenlinnassa Loimalahdentiellä toteutettiin vuokrataloyhtiön saneeraus, jossa Lahden Elementtisaumaus Oy teki julkisivun uusintasaumaukset. Koko projekti sujui alusta loppuun saakka erittäin sujuvasti. Saumaajasta välittyi ammattitaito ja varmuus tekemiseen, ja pystyimme luottamaan, että saumausurakka tulee hoidetuksi ajallaan – kuten se tulikin. Erityisesti yhteistyöstä jäi mieleen sen vaivattomuus. Suosittelen Lahden Elementtisaumausta myös muille toimijoille, jotka etsivät luotettavaa saumausalan ammattilaista saneeraus- tai rakennusprojektiinsa.”
Patrik Paakkonen, Tekninen isännöitsijä, Realia isännöinti Oy

Kuinka etenemme elementtisaumojen uusimisessa:

Lahden Elementtisaumaus Oy - Vanhan sauman poistaminen
Lahden Elementtisaumaus Oy - Vanhan sauman poistaminen

Vanhan sauman poistaminen

Aivan ensimmäiseksi puramme vanhan sauman pois, jonka jälkeen hiomme tartuntapinnat puhtaaksi saumausainejäämistä. Tarkistamme sauman villoituksen ja mikäli siinä on vajausta, huolehdimme sen kuntoon lisätyönä.

Sopivan kokoisen pohjanauhan asentaminen

Huolehdimme, että tartuntapinnat ovat pölyttömiä ja primeroimme ne huolellisesti, jonka jälkeen asennamme sopivan kokoisen pohjanauhan. Huolehdimme tuuletuksesta tuuletusputkia tai -koteloita käyttäen.
Lahden Elementtisaumaus Oy - Sopivan kokoisen pohjanauhan asentaminen
Lahden Elementtisaumaus Oy - Elementtisaumojen uusiminen - Valmis sauma
Lahden Elementtisaumaus Oy - Elementtisaumojen uusiminen - Saumausaineen pursottaminen pohjanauhan päälle

Saumausaineen pursottaminen pohjanauhan päälle

Tämän jälkeen pursotamme saumausaineen oikeaan vahvuuteen pohjanauhan päälle. Lopuksi viimeistelemme pinnan puisella saumaustikulla.

Saumauksen jälkitöiden hoitaminen

Huolehdimme toki myös jälkitöistä eli keräämme vanhat saumat ja pohjanauhat jätesäkkeihin ja kuljetamme kierrätykseen.

Tarvittaessa toteutamme myös lisätyöt

Mikäli kohde vaatii mahdollisia lisätöitä, toteutamme nekin sovittaessa. Tällaisia lisätöitä voi olla esimerkiksi liian kapea sauma, joka täytyy avartaa oikeaan leveyteen ennen pohjanauhan asennusta.