Tarina
Lahden Elementtisaumaus Oy

Asiantuntevaa saumausta vuodesta 2013

Lahden Elementtisaumaus Oy on perustettu vuonna 2018, mutta yrityksen historia juontaa juurensa vuoden 2013 kesäkuulle, jolloin yrityksen perustaja Jere Räsänen aloitti työt saumaajana. Yrityksen nuoresta iästä huolimatta kokemusta saumausalasta on kertynyt siis jo lähes vuosikymmenen ajalta.

Ensimmäiset vuodet saumauksia tehtiin kokeneempien saumaajien opissa, mutta vuonna 2018 oman yrityksen myötä saumaustöitä alettiin tehdä alihankintana muille yrityksille. Vuonna 2020 yritys otti ensimmäiset suorat toimeksiannot asiakkailta.

Tämä hidas mutta varma lähtölaskenta kohti omaa yritystä on kannattanut, sillä nykyisin yritys työllistää omistajansa lisäksi jo neljä saumausalan ammattilaista.

Lahden Elementtisaumaus Oy - Jere Räsänen

Aito palo kehittyä huipputekijäksi vie eteenpäin

Ilman aitoa kiinnostusta ja halua kehittyä ei yritys olisi nyt siinä pisteessä, jossa se on tällä hetkellä – Lahden Elementtisaumaus on vakauttanut pikkuhiljaa asemaansa kovan luokan ammattilaisena rakennusalan piireissä.

Yrityksen perustaja on alusta saakka kehittänyt omaa ammattitaitoaan selvittämällä asioiden taustoja ja sitä, miksi jokin työ tehdään kuten tehdään. Pelkkä pintaraapaisu ei ole riittänyt, vaan taustalla on aina ollut halu oppia lisää saumauksesta.

Oman ammattitaidon kehittäminen ei toki lopu tiettyyn pisteeseen. Hyvän tekijän tunnistaa erityisesti siitä, että tämä on aina valmis imemään itseensä alan uusinta tietoa ja selvittämään ne asiat, joista on epävarma.

Kehittyminen jatkuu edelleen – näin voidaan taata asiakkaille jatkossakin huippuluokan saumauspalvelut.

Ammattitaidon eteenpäin jakaminen

Lahden elementtisaumaus on lyhyen olemassaolonsa aikana kokenut mahtavan kasvupyrähdyksen. Vuonna 2020 liikevaihto nelinkertaistui edellisestä vuodesta, ja kasvua on odotettavissa myös vuodelle 2021. Vakaalla pohjalla oleva yritys tuottaa lisäarvoa niin työntekijöilleen kuin omistajalleenkin.

Se, mikä alkoi yhden miehen yrityksenä, on tällä hetkellä viiden saumausammattilaisen kasvuyritys. Ammattitaidon kerryttäminen rauhassa on ollut kannattava investointi, sillä tätä nykyä tietoa ja osaamista yrityksen ammattilaisille pystytään jakamaan omistajan toimesta.

Tulevaisuuden tavoitteet yrityksessä

Vaikka liiketoiminta kehittyy ja kasvaa jatkuvasti, ei siitä Lahden Elementtisaumauksella kuitenkaan tehdä itseisarvoa.

Ensisijaisena tavoitteena on yrityksen työntekijöiden jatkuva kouluttaminen alan parhaimmistoksi, sekä sitä kautta erittäin ammattitaitoisen ja luotettavan saumauspalvelun tarjoaminen nykyisille ja uusille asiakkaille.

Lahden Elementtisaumaus Oy

Lahden Elementtisaumauksen toimintatavat ja arvopohja